Offentlig aktivitet i Örebro

Lördagen den 20 maj begav sig Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 och Näste 5 till Örebro för att hålla en offentlig flygbladsutdelning. Dagen till ära så var det riktigt ”Führerwetter”, varmt och soligt, och det var mycket folk i rörelse ute på stan. Några av aktivisterna ställde upp sig med fanor och en banderoll framför Engelbrektsstatyn, mitt på Stortorget i centrala Örebro. Övriga deltagare spred därefter ut sig runt torget för att börja dela ut flygblad till folket. För dagen så bestod samhällsinformationen av detaljer om de internationella globalisterna och deras makt. För mer information om detta, se artikeln Återta makten från globalisterna! 

Flygbladen gick åt i som smör i den gassande solen, och aktivisterna fick många positiva kommentarer och ryggdunkningar. I sedvanlig ordning så dök polisen upp efter en stund, och fler patruller var snart på plats. Just den här dagen höll sig dock systemets trogna väktare ovanligt passiva och aktiviteten kunde därför fortgå i oförminskad takt.

Efter att flygbladsutdelningen hade pågått i ungefär en timme så dök dagens spektakel upp. Två personer med med hemmagjorda plakat, knappt läsbara i det starka solljuset, ställde sig en liten bit bort och skämde ut sig själva med deras uttjatade och förlegade antirasistiska paroller.

Dessa duktiga idioter var dock inget hinder för aktiviteten, eller för någon annan heller för den delen. Inga ytterligare störningsmoment dök upp, utan flygbladsutdelningen kunde fullföljas tills dess att aktivisterna var klara för dagen. Aktiviteten ses som mycket lyckad och Motståndsrörelsen kommer snart att återvända till Örebros gator och torg för att fortsätta upplysa folket om sanningen.

Motståndsrörelsens aktivitet har uppmärksammats i flera lokala tidningar, och man har i samband med det även rapporterat att organisationen nu också finns representerad i Karlskoga. Polisen har i media som vanligt kallat denna helt lagliga flygbladsutdelning för en olaglig, icke tillståndsgiven demonstration – trots att det enligt grundlagen råder demonstrationsfrihet i Sverige.

”Nazistdemonstration på Stortorget”
”Misstänkt person utpekad efter nazi-demonstration i Örebro”

Film på aktiviteten kommer att dyka upp på Nordfront inom kort!