Politik

Riksmedlem och lokalpolitiker Pär Öberg, 1:a maj 2018

Nordiska motståndsrörelsen är en revolutionär och nationalsocialistisk organisation med en aktiv parlamentarisk gren, och Näste 5 deltar i fronten vad gäller parlamentarism, då nästeschefen Pär Sjögren tidigare har deltagit i Borlänges kommunfullmäktige som ordinarie ledamot.

Nästet är i övrigt alltid aktivt i städer och kommuner med opinionsbildning och informationsspridning gällande nationalsocialismen. I denna verksamhet deltar vissa personer offentligt på gator och torg, såsom under valrörelsen 2018 då nästet presenterade sex olika talare från den lokala bygden, medans andra arbetar med propagandatillverkning medans de behåller anonymitet utåtsett.

Aktivisten Nicklas Norling, från Näste 5, talar i Ludvika inför valet 2018

Det går inte att nämna Näste 5 utan att också nämna kommunen Ludvika i större detalj, staden som blivit ett rikstäckande fenomen efter att Nordiska motståndsrörelsens riksmedlem Pär Öberg bedrev lokalpolitik kring byskolor, motionerade i fullmäktige och sedan under året 2018 tillsammans med resten av Motståndsrörelsen genomförde en omfattande valkampanj i Ludvika kommun.

Valtidning för Ludvika kommun, Nordiska motståndsrörelsen 2018

I samband med denna valkampanj gav dessutom organisationen ut en lokal valtidning som ni kan läsa här.

Valresultatet kom och med 215 räknade röster så fick inte organisationen ett lokalt mandat i Ludvika kommun. Detta är dock inte en avslutad historia, och den som tycker sig tro att 215 röster är ett misslyckat valresultat, skall påminnas att detta var ungefär hälften av vad Liberalerna fick i Ludvika, ett parti med fullt partistöd och som inte censureras i media och radio.

En dag skall ett enat Norden styras med en nationalsocialistisk politisk vision, och med sannolikhet kommer Ludvika i Näste 5 bli den första platsen där organisationen tar offentlig politisk makt på allvar.

För att läsa hela Nordiska motståndsrörelsen vision för det framtida Norden kan du besöka denna länk: Vår Väg (pdf)


Sidan granskad senast 2020-01-26

I kampens tecken.